Cloudy Chocolate Muffin – Vegan

These muffins turned out really light, cloudy and sweet enough, but not too much.
Its really easy to make and all you need is a mixing bowl and a scale. And of course the ingredients of the muffin.
/ Ezt a nagyon könnyű és légies, édes, de nem túl csömör, egyszerűen és gyorsan elkészíthető muffin receptet muszáj volt leírnom. Isteni finomra sikeredett, és nem kell hozzá más, csak egy konyhai mérleg és egy keverő tál. No és persze az alapanyagok a muffinhoz.

Ingredients / Hozzávalók:

(for 6 muffins / 6 muffinhoz)

• 88g spelt flour (I used this one) / 88g tönkölybúza liszt (itt)
• 1/2tsp bicarbonate soda / 1/2 tk szódabikarbóna
• 25g cocoa powder / 25 kakaópor
• 112g coconut sugar (I used this one) / 112g kókuszcukor (itt)
• 137ml hot water / 137ml meleg víz
• 30ml rapeseed oil (or other vegetable oil) / 30ml repceolaj (vagy más növényi olaj)
• 3/4tsp apple cider vinegar / 3/4 tk almaecet
• a pinch of salt / egy csipet só

Method / Elkészítés:

1. Preheat the oven for 180°C. In a medium mixing bowl combine dry ingredients then add wet ingredients and stir well until lump free and creamy. / Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat és keverjük el, míg csomómentes és krémes lesz.
2. Transfer the paste to a muffin tin. I used paper cupcake holders in the tin, but lightly greased them with coconut oil. You can use silicon holders as well. / Kanalazzuk a masszát egy 6 részes muffin sütő formába, de előtte picit kenjük ki a repceolajjal vagy kókuszzsírral. Használható szilikonos muffin forma is, akkor nem kell kikenni olajjal.
3.Bake for 20-25 minutes, or until the middle is not runny anymore. / Süssük 20-25 percig, vagy amíg a közepe már nem folyós.
Enjoy. / Fogyasszuk egészséggel!

Let me know if you’ve made it in the comments section, tweet me on Twitter (@hummus_bunny) or tag me on Instagram (@hummusbunny). / Írd meg kommentben, ha elkészítetted, írj Twitteren (@hummus_bunny) vagy jelölj meg az elkészült képen Instagramon (@hummusbunny).

I hope you will like it as much as I and my family did. / Remélem ízleni fog legalább annyira, mint nekem és a családomnak!

 

Comments are closed.